Få prisen ned på badeværelse – gør lidt selv

Lad os starte ud med sandheden. Du må ikke særlig meget. Selv hvis du er dygtig, en rigtig dygtig handyman, må du faktisk ikke gøre det store. Badeværelset, eller rettere vådrummet er omfattet af regler, love og krav. Dem skal du leve op til. For eksempelvis skal nogle af opgaverne udføres en autoriseret VVSer. Er du ikke det, så skal du ikke gøre det. Kig ikke på Youtube, gør ingen ting. Hold dig fra sådanne opgaver. Du kan gøre mere galt end godt.

Afløb må du ikke pille ved. Her skal du bruge en kloakmester, i nogle tilfælde er det en VVS’er. Oftest lapper de lidt over hinanden.

 

Ting, du kan fixe selv

Som sagt er det ikke alt, du kan gøre selv, også selvom du gerne vil. Forsikringerne vil ikke give dig en krone, hvis du en dag får oversvømmelse og du selv har ordnet dit nye badeværelse. Det vil være ærgerligt. Husker du den seneste storm? Her kom rigtig mange vandskader, og folk har fået deres penge – dem, der ikke har rørt ved afløbene, altså.

Et nyt badeværelse er skønt. Leveringstiden kan blive lidt lang og trække ud, så det vil være fordelagtigt, hvis du selv kunne ordne og arbejde på det.

 

Gulv, klinker og vægge

Sæt en skillevæg op, det må gerne. Du må også gerne lægge gulvet. Men hvis nu du gerne vil have betongulv, så skal du være forpasselig. Mange vælger at få epoxy gulv i disse tider, men det skal man have et certifikat for. Du skal derfor ikke gøre dét selv.

Du kan altså:

  • Lægge klinker
  • Støbe gulv
  • Lave en skillevæg

Men hvis du vil gå videre med betongulvet, slibe det, pudse det og sidst få epoxy maling på, må du i kontakt med en fagmand.

 

Kontakter må du også gerne – MEN

Du må også selv opsætte kontakter, men du skal ikke pille ydereliger ved det. Begynder du at overvejen nogle nye installationer, skal du have fat i en elektriker. Halogenlamper må du heller ikke have noget at gøre med.

Mange har 2 stik kontakter ved siden af hinanden. Det er smart og gennemtænkt på badeværelser. På den måde har du el til tandbørsten og hårtørrer. Men det må du altså heller ikke.

Kort og godt må du ikke:

  • Røre mere end 250 volt
  • Lave nye installationer; såsom en ekstra stikkontakt
  • Røre sikringstavlen, den piller du bare ikk’ ved!

Alt i alt, må du altså en del, men ikke meget. I øvrigt, så må du selvfølgelig ikke lave noget om på rørene. Her skal du også have fat på en fagmand.

Nok om regler og krav. Du skal vel videre. Tag et kig inde på Badmodul.dk, de har badeværelse priser fra 79.995 kr., hvilket er meget konkurrencedygtigt!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *